Skip to main content

De voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen loopt al sinds 1 augustus. Maar traditioneel slaat het vuur pas echt in de pan na de jaarlijkse Kick Off. Gisterenavond was het weer van dat. Plaats van afspraak: volksspelencafé Het Mysterie. Mysterieus werd er niet gedaan. De spelers kregen alle nodige informatie glashelder uitgelegd door de Studio Studax-microfoon. Later op de avond genoot iedereen nog van een bord huisgemaakt stoofvlees met frieten.

Nieuwe speler en oud-voorzitter bijten de spits af

In de voorbije weken sloten drie nieuwe spelers bij Studax aan. Het gaat om Kurt Decorte (chef-kok in ’t Vispunt en broer van KFC-speler Gert), ex-prof Kevin Pecqueux en Kenneth Pareyn. Enkel eerstgenoemde was aanwezig gisterenavond. Het werd al meteen duidelijk dat Kurt uit het goede Studax-hout gesneden is en zich zowel op als naast het veld zal laten gelden.

Kurt voelt zich als een vis in het water bij Studax

Een opmerkelijke aanwezige in Het Mysterie was oud-voorzitter Wim Marchand. Wim gaf het voorzitterschap in 2006 noodgedwongen op omwille van een verhuis naar Lokeren. Het deed de Studax-familie veel plezier om Wim nog eens te mogen begroeten. En Wim zelf? Die sprak met veel nostalgie over zijn hoofdstuk bij Studax als speler, bestuurslid én voorzitter.

Het doet Wim zichtbaar deugd nog eens in Studax-middens te vertoeven

“De sfeer bij Studax vind je nergens anders terug. Jonge gasten die samen voetballen met ervaren rotten die de leeftijd van hun vader of soms zelfs hun grootvader hebben, creëert een unieke ambiance.” – oud-voorzitter Wim Marchand

Leeftijd speelt bij Studax geen rol

Vaarwel Hoppecup, welkom wandelvoetbal

Kleine domper op de feestvreugde was de aankondiging van secretaris Marc Dewilde dat onze zaalvoetbalploeg -behoudens een klein mirakel- ophoudt te bestaan. Na 44 jaar onafgebroken aan te treden in de Hoppecup is dit voor Studax een pijnlijke beslissing om te nemen. Maar omdat elk einde vaak het begin is van iets nieuw, koppelden we aan dit trieste bericht een positieve noot. Johny Dekwae en Yvan Pieters maakten hun intenties voor de oprichting van een wandelvoetbalclub duidelijk. Net als padèl is wandelvoetbal aan een sterke opmars bezig. Studax, dat enkele goede spelers dreigt te verliezen aan padèl, haakt nu dus zijn wagonnetje vast aan deze nieuwe trend. Later meer hierover.

Johny en Yvan stappen mee in het wandelvoetbalverhaal bij Studax

Trainer Giovanni spreekt ambities uit

Kersvers T1 Giovanni Deseure leidt nu al één maand de troepen. Op basis van wat hij zag op training en in de oefenwedstrijden is hij hoopvol over de sportieve resultaten. Afhankelijk van het niveau van de tegenstanders moet voor beide teams de top drie haalbaar zijn.

Een nieuwe trainer betekent ook een nieuwe stijl. Op tijd komen om de training stipt te kunnen beginnen is één van zijn stokpaardjes. Op de vraag of hij voorstander is van fantasietjes en technische tierlantijntjes, hield Gio slim de boot af.

“Jeugdspelertjes trainen is in wezen makkelijker dan volwassen Studaxers. Vooral omdat Studaxers zich op donderdagavond nogal ‘kinds’ kunnen gedragen.” – T1 Giovanni Deseure

Leuke afsluiter

Nadat iedereen het spreekgestoelte had verlaten volgde een lekker bord stoofvlees met frietjes met bijhorend pintje. Hoe later op de avond hoe hoger de titelkansen werden ingeschat.

Hieronder nog wat sfeerbeelden: