Skip to main content

Magere opkomst gisteren. Door blessures en quiz-perikelen moesten we de match met slechts vijf spelers starten. Wout nam opnieuw plaats in doel.

Outside -wel voltallig- kwam gemotiveerd aan de aftrap. Zij waren nog op zoek naar hun eerste punten. Wedstrijd in de wedstrijd, want bij de bezoekers stonden met Freek, Ewoud, Robbe en Michiel vier Studax-spelers op het wedstrijdblad.

De eerste helft speelden Studax slim, met een goede organisatie. Dat leverde ons -na een 0-2 achterstand- toch een bonus van drie doelpunten op. We gingen namelijk rusten met een 5-2 voorsprong.

Na de pauze kwam Glen ons vervoegen. Geen overbodige luxe, want nu konden we toch af en toe eens vervangen. Jammer genoeg liep het mis in onze organisatie. En daar zouden we spijt va krijgen, want op kousenvoeten kwam Outside terug.

Toen het 5-4 stond kregen we een mentale tik, toen Wout na een ongelukkige sliding een penalty veroorzaakte. De bezoekers misten niet en de 5-5 was een feit.

Hongerig naar doelpunten bleef Studax druk zetten naar voor. Hierdoor kwam er ruimte in onze rug. Outside lanceerde enkele tegenaanvallen, vooralsnog zonder succes.

Wout -gebeten om zijn foutje recht te zetten- rolde nu af en toe de verdediging op, maar stuitte op zijn concullega aan de overkant.

Het venijn zat in de start. Na een identieke sliding als even daarvoor, besliste de ref om ditmaal géén strafschop toe te kennen. Erger nog, in de daaropvolgende fase kon Outside zelfs de winning-goal netten. 5-6

Groot tumult uiteraard en tot overmaat van ramp pakte Wout -na protest- zijn tweede geel karton.

Een fel overdreven en compleet overbodige beslissing. Vanuit de tribune keken de bestuursleden van de Hoppecup roerloos toe.

Na een drie op vijftien moet Studax nu de rug rechten. Met wat geluk en misschien wat extra wisselmogelijkheden, was een negen op vijftien zeker haalbaar.