Net als elk jaar in augustus stond er ook nu weer een oefenwedstrijd gepland tegen de ‘oude’ reserven van SK Elverdinge. In tegenstelling tot vorig jaar (2-4 nvdr.) was het dit keer de thuisploeg die aan het langste eind trok. Elverdinge klopte Studax op zijn waarde en haalde het met 8-2. Duidelijke cijfers.

T1 Gio stoomde zijn mannen klaar met een pittige opwarming. Toch kon Elverdinge al na één minuut de netten bol zetten. De toeschouwers zagen twee aanvalsdriftige ploegen, en al snel maakte Kristof Coutigny met een stiftbal gelijk. De thuisploeg kwam nu vaak fel opzetten en creëerde veel mogelijkheden. Doelman Bart kon met enkele prima parades voorkomen dat de wedstrijd al na 25 minuten beslist werd. Al kwam hij goed weg met slechts geel, toen hij buiten de 16 gleed en het leer met zijn handen wegwerkte. In de gietende regen slaagde Elverdinge er te makkelijk in om er nog voor de rust 3 extra in het mandje te leggen. Aan de overkant waren twee goede mogelijkheden voor Maarten V. en Maarten VDW., maar de bal ging er net niet in. Ruststand: 4-1.

Na de rust duurde het iets langer voor de Elverdingse stoomtrein, onder impuls van een sterke Verdonck en een erg bedrijvige Maerten, weer op gang kwam. Maar eens de ban gebroken en het vijfde doelpunt viel, ging het plots weer veel makkelijker. De ingevallen Silvester kon met een mooie trap de eer nog wat redden, maar aan de overkant werd nu aan 100% afgewerkt. Studax kwam nog dicht bij een derde treffer, maar de harde knal van Arne werd gepareerd door de boomlange thuiskeeper Delboo. De score liep uiteindelijk nog op tot 8-2. Proficiat aan de thuisploeg die zijn overwinning zeker niet ‘gestolen’ heeft. Ook een goede wedstrijd van de scheidsrechter.