Skip to main content

Begin augustus stelden we jullie al 4 nieuwe gezichten voor. Ondertussen zijn we bijna twee maanden verder en sloten er zich nog eens 6(!) extra spelers aan bij Studax.

De nieuwe jongens zijn: Gilles Clynckemaillie, Carlo Durant, Kristof Coutigny, Gauthier Verhaest, Michiel Theeten en Jeffry Vankemmel. Welkom bij Studax Poperinge.

Linksboven Kristof Coutigny, rechtsboven Gauthier Verhaest. Onder Gauthier: Carlo Durant. Onderaan van links naar rechts: Michiel Theeten, Gilles Clynckemaillie en Jeffry Vankemmel.

Voor selectieheer Matty is zo’n brede spelerskern een ongekende luxe. Elke donderdagavond, na de druk bijgewoonde training, zet hij in zijn onnavolgbare stijl tweeëntwintig ‘poppetjes’ op papier. Probleemloos voegt hij er ook nog eens een sterke invallersbank aan toe.

De plaatsjes worden duur bij Studax, en daarom moet Matty af en toe iemand teleurstellen. De ervaring leert ons echter dat een seizoen lang duurt en dat we bij Studax traditioneel veel blessures kennen. We zullen iedereen dus nog hard nodig hebben.

Wat opvalt: op training en op de after-training lijkt het ook erg goed te klikken tussen de jongere en de oudere spelers. Laat dat nu net de charme van Studax zijn. Bovendien is met de komst van al dat jonge geweld de toekomst van de club verzekerd.