Skip to main content

Verrassing van formaat op Kick-Off

Gisterenavond streek Studax neer bij MOOD in Reningelst voor de jaarlijkse Algemene Vergadering. Het nieuwe concept werd gesmaakt, net als de warme worsten (elk 2) en de frisse biertjes (elk meer dan 2!). De regen verplichtte ons naar binnen, maar de prachtige locatie maakte alles goed.

Studio Studax haalde verschillende bestuursleden en andere prominente aanwezigen voor de microfoon, die elk op hun beurt iets boeiends te vertellen hadden. Maar het venijn zat in de staart. T1 Johny Dekwae kondigde tijdens het slotinterview zijn afscheid als trainer aan. Het wordt geen abrupt einde, maar een volledig afscheidsjaar. Johny blijft immers nog het hele seizoen trouw op post. Vanaf 2021-22 neemt Giovanni Deseure de fakkel over.

Voor de spelers kwam dit nieuws als een totale verrassing. Toen presentator Maarten er Johny’s ‘troonopvolger’ bijhaalde, werd duidelijk dat beide heren veel respect genieten van de spelers. Er ontstond spontaan een warm en heel lang applaus. Alle aanwezigen waren getuige van een historisch moment, want in 55 jaar Studax-geschiedenis wordt ‘Gio’ nog maar de zesde trainer.

Uiteraard komen we later nog uitgebreid terug op deze primeur.