Skip to main content

Studax moest -althans in de breedte- verzwakt afreizen naar het bloemendorp. Enkele lastminute afzeggingen lagen opnieuw aan de oorzaak. We troffen er een heel gedreven Westouter dat met zijn sterkste elftal op het veld kwam.

Toch was de eerste kans voor ons. De doelman kon een vrije trap van Younes in extremis overtikken.

FCW was in alle linies de betere. Dankzij enkele knappe reddingen van Gio en met wat hulp van de deklat bleef het 0-0 tot op het halfuur. Toen ging het plots snel, wanneer een groene speler vrij de 1-0 kon binnen leggen. Even later verdubbelde de thuisploeg -randje buitenspel?- de score.

Studax kreeg geen voet aan de grond en sommigen raakten gefrustreerd. Keeper Gio redde weerom knap. Op een volgende actie werd het -na een dubieuze fase op Gio- toch 3-0. Meteen ook de ruststand.

De thuisploeg startte ook de 2de helft furieus. Een bal op de paal en in dezelfde minuut nog een bal op de lat. De groen-witte belegering verminderde en Studax kwam iets meer in de match. Younes miste een kansje toen hij weggleed op het zware veld. Even later opnieuw pech: een Studax-vrijschop trof de lat.

Op het uur floot de scheidsrechter geen strafschop voor Studax. Op de counter was er opnieuw een alerte Gio nodig om de 4-0 te voorkomen. Die er even later toch kwam. De 5-0 konden we nog even uitstellen, mede door geklungel van de thuisploeg zelf. Maar toen onze defensie zelf even de mist in ging stond de 5-0 toch op het bord. Met nog tien minuten te spelen.

Na een hoekschop zette Saeri voor en kon Maarten de eerredder prikken. 5-1. Via een owngoal van Saeri werd het uiteindelijk nog 6-1.

Verdiende thuiszege. En voor ons een wedstrijd om snel te vergeten.