De match in Westouter begon gelijkopgaand, met kansen aan beide kanten en veel animo vanaf het eerste fluitsignaal.

Op een doorbraak van Westouter zat Lennert er goed tussen met een cruciale -maar correcte- tackle op de rand van de 16. Aan de andere kant van het veld werd een duidelijke fout op Arne in de grote rechthoek niet bestraft met een penalty, wat tot veel frustratie leidde. Arne probeerde het vervolgens van buiten het strafschopgebied met een vrije trap, maar zijn inzet belandde op de paal.

Even later kreeg ook Lennert de kans om met een vrije trap de voorsprong voor Studax te openen. De doelman van Westouter zat er nog even tussen, maar kon de bal niet vasthouden, waardoor deze eenvoudig in het doel rolde. 0-1 voor Studax. Freek kreeg een kans om de voorsprong verder te vergroten, maar zijn kopbal van dichtbij werd knap gepakt. Uiteindelijk was het een aanval over de linkerflank die leidde tot het tweede doelpunt van de wedstrijd. ‘Nieuwste’ aanwinst Jeffry Vankemmel bediende Jeffrey Kinget, die de bal koel langs de doelman tikte, waardoor de ruststand op 0-2 kwam te staan.

In de tweede helft van de wedstrijd werd er beduidend minder mooi gevoetbald dan in de eerste helft. De bal ging vaak heen en weer zonder dat er echt gevaarlijke kansen werden gecreëerd. Studax B slaagde erin om hun voorsprong vast te houden en pakte daarmee 3 belangrijke punten. Hiermee blijven ze naar boven kijken in het klassement.