Tegen de kampioen van vorig seizoen speelden we een prima partij. Na 7 minuten was er wel al doelgevaar van de thuisploeg. Het afstandsschot ging nipt naast.

Het bleef warm voor het KFC-doel, maar gelukkig konden we rekenen op een sterke doelman Gio én op een secure Kristof achterin. Ons eerste wapenfeit kwam er in de 18de minuut. De thuisgoalie had veel moeite met een bal van Kurt.

De partij ging nu goed over en weer en een uitstekende Kristof -weer hij-  moest redden met de voet. Naar de overkant dan, waar een knappe combinatie bijna leidde tot een doelpunt van debutant Kenny Vanhee.

Ook Stive kweet zich achterin prima van zijn taak. En dat was nodig, want Winkel voerde de druk op. Met resultaat, want de thuisploeg kon in de 34ste minuut de score openen. Even later trapte Winkel nog een bal op de kruising. In de toegevoegde tijd van de eerste helft verdubbelden de rood-zwarten hun voorsprong. Knappe kopbal op een al even goed gegeven hoekschop. Ruststand 2-0.

De 2de helft had minder om het lijf. Veel inzet -dat wel- maar geen echte doelkansen. Pech in de 65ste minuut, wanneer sterkhouder Kevin geblesseerd (kuit) het (midden)veld moet verlaten. In de 68ste minuut nog eens Poperinge dan. De Winkelse keeper pareerde een goeie knal van Glen.

De ganse ploeg bleef dapper verder knokken voor elke vierkante centimeter, maar tien minuten voor affluiten tekende Winkel voor de 3-0. De linkervleugel kreeg dan wel veel tijd om voor te zetten, maar het laatste tikje bij de afwerking was wel slim.

De partij werd steeds pittiger met af en toe stevige -doch faire- duels. De thuisploeg scoorde uiteindelijk ook nog een 4de keer. Hoewel Winkel duidelijk de betere ploeg was, kunnen we de einduitslag lichtjes overdreven noemen. Toch een hoopgevende prestatie van de A-ploeg die de volgende weken op meer mag mikken.