De uitwedstrijd op Winkel werd enkele maanden geleden uitgesteld. Omdat Winkel nog meedeed voor de titel werd op hun vraag de wedstrijd toch nog gespeeld, maar wel op het veld van Poperinge. De ‘bezoekers’ zakten met een autobus af naar de hoppestad. De sfeerbus bleek zelfs te klein, want erachter reed nog een lange kolonne stampvolle personenwagens.

Sint-Eloois-Winkel startte met weinig vertrouwen. De 2-1 nederlaag tegens ons -pas enkele weken geleden- speelde nog in hun hoofd.  Toch duurde het niet lang of Winkel kwam op voorsprong na zwak uitverdedigen. Op dat moment speelden we exact 6 minuten. Bengaals vuur en ander ‘pyrotechnisch’ materiaal zetten de tribunes naast het hoofdterrein in lichterlaaie.

Op het kwartier toonde gelegenheidsdoelman Jürgen aka ‘Casil’ zijn kunnen met twee knappe reddingen in evenveel minuten. De partij werd evenwichtiger en Kim knalde de afvallende bal na een hoekschop snoeihard binnen. 1-1. Even later bracht Kristof C. ons ei zo na op voorsprong. Op een volgende tegenprik van Winkel Sport blokte Casil eerst nog goed af, maar op de daaropvolgende vrije trap was onze keeper kansloos. Net voor de rust sloop de paniek opnieuw in de Winkels rangen, toen Glen op zijn beurt ook scoorde via een vrije trap en geharrewar voor doel.

Zenuwachtigheid alom tijdens de pauze en in de aanvangsfase van de tweede helft. Ref Steve Ramon moest enkele keren zijn autoriteit laten gelden. Het was opnieuw Winkel die de eerste mogelijkheid kreeg om te scoren. Het kwam echter goed weg toen pappie Kurt een goede kans niet kon verzilveren. Het signaal voor Winkel om een tandje bij te steken.

De rood-zwarten creëerden nu veel meer gevaar en na een defensieve blunder kwam de verlossing er via de 3-2. En kort nadien na een mooie doorsteekpass ook de 4-2. KFC kwam er niet meer aan te pas en zowel op als naast het veld kon de Winkel-aanhang de titel al ruiken. Feestvreugde in de tribune en -eindelijk- rust op de bank. Het werd ook nog 5-2.

Na de match deed Studax -na vrijdag opnieuw- de KFC-kassa rinkelen.

Dank ook aan Henk om dit jaar de perfecte deleguée en verslaggever te zijn.