Skip to main content

Op vrijdag 8 mei om 10 uur, wandelt de 98-jarige Schotse Poperingenaar George Sutherland van Lyssenthoek Cemetery naar het Talbot House. Studax steunt deze bijzondere actie en schenkt 300 euro. Talbot House zit door de coronacrisis in financiële moeilijkheden en hoopt via crowdfunding 100 000 euro in te zamelen. Zonder extra werkingsmiddelen oogt de toekomst van de ‘Every Man’s Club’ erg somber.

Lokale verankering

Onze voetbalclub is sterk lokaal verankerd en heeft een traditie om initiatieven van andere Poperingse verenigingen te ondersteunen. Wat er ook beweegt in de hoppestad, bijna altijd is er wel een link met Studax. Ook met deze 98-jarige ex-piloot van de Royal Air Force (RAF) hebben we een speciale band. George was zelf ooit voetballer bij KFC Poperinge, maar zijn zoon Alex speelde halverwege de jaren ’80 bij Studax. Daarom, maar vooral omdat we de Talbot House-werking zo nobel en waardevol vinden, doet Studax met veel plezier een duit in het zakje.

#StandwithTalbotHouse

Door de coronacrisis moest ook het Talbot House verplicht de deuren sluiten. Dat was al geleden van de Tweede Wereldoorlog. De gedwongen sluiting is een zware opdoffer voor de TH-werking. Geen bezoekers betekent ook geen inkomsten, maar heel wat vaste kosten lopen gewoon door. Het personeel is tijdelijk werkloos en ook de vele vrijwilligers zien de vruchten van hun jarenlange inzet stilaan maar zeker verloren gaan. Conservator Simon Louagie trok aan de alarmbel en zette ‘operatie redding’ in gang.

En de 98-jarige George? Die ‘stapte’ meteen mee in het verhaal!

  • Wil je meer weten over het Talbot House? Bezoek dan eens hun website. Breng hen -van zodra het weer mag- zeker ook een bezoekje in het echt!  
  • Zelf een donatie doen of de crowdfunding opvolgen? Dat kan hier!
  • De actie haalde al het VTM-nieuws en er verschenen ook artikels in de Britse kranten The Guardian en The Times.
  • Volg de actie ook via de Facebook-pagina: @AircraftServicemanGeorgeSutherland – George walks for Talbot House