De derby gold dit jaar als een ultieme voorbereidingsmatch op het nieuwe seizoen.

Selectieheer Matty stelde twee evenwaardige ploegen op. Zeker voor de rust was het verschil tussen beide teams nauwelijks merkbaar.

De A’s kwamen op voorsprong na een puntertje van nieuwkomer Kristof Coutigny. Niet veel later maakte Maarten Vandewalle gelijk voor de B-ploeg, na een knappe combinatie. Daarna klommen de B’tjes zelfs op voorsprong via de onvermijdelijke Aaron. Kristof Coutigny leverde nog voor rust zijn visitekaartje voor een tweede keer af; en zorgde voor de 2-2 ruststand.

Na de pauze namen de ‘youngsters’ de wedstrijd geleidelijk aan over. Ze slaagden er zelfs in nog drie doelpunten te maken via Loy, Tobias en Silvester. De A-ploeg kwam ook nog enkele keren gevaarlijk opzetten, maar doelman Robin bewees nogmaals zijn waarde met enkele heerlijke reddingen.

We vermelden nog de uitstekende wedstrijdleiding van ‘meester’ Henk. Was het nu een terechte penalty of niet? We zullen het waarschijnlijk nooit weten…